Rapport från Polstjärnans tur


Olle Siwert Horst Peter Sonja hjälps åt att justera täckningen i stormen.

2018-01-25
Lambergskajen

Rapport:
Det har stormat igen några dagar och täckningarna behöver kompletteras. Stormen har också blankpolerat isen på kajen och enda avhjälpen är spett och skyffel. I baracken upptäckte vi dessvärre att is och vatten har förstört halva innertaket vilket innebär en omfattande renovering som kommer att kräva arbetsinsatser och material. Om du på något sätt kan bidra att hjälpa oss är du hjärtligt välkommen. Vi jobbar varje tisdag och torsdag på Lambergskajen från kl 10 och valfritt framåt.
Renoveringen av hyttdörren fortsätter. Den är nu fernissad i första omgång och motorrenoveringen av Lusten 6 fortsätter med tillverkning av packningar samt Tingvallageneratorns lagning fortsätter även den.
Kapten Dennis och chief Leif planerar kommande körsäsong samt går igenom den digitala avrapportering av fartygens egenkontroll till Transportstyrelsen.
..och även om vi inte kan förvänta oss våren riktigt än så har i alla fall Horst och Peter provsuttit vår kajbänk när solen skymtade en sekund och de kan med glädje intyga att detta var ytterst hoppingivande...

Dokumentation
Sonja

Obs: Filmer visas från Youtube så det kan komma upp filmer som inte tillhör Polstjärnan
och som vi alltså inte ansvarar för!
Om du vill se filmer i helskärm så klicka på Youtube i nedre hörnet och sedan på Full Screen i nedre hörnet

Copyright 2022, Polstjärnan