Rapport från Polstjärnans tur


Tingvallas brandsläckare är godkända.

2018-05-10
Lambergskajen

Rapport:
Säkerhet ombord är A och O. Vi går igenom våra säkerhetsanordningar, brandskydd och larm.
C G Kull Brandsäkerhet inspekterade och godkände våra brandsläckare på både Polstjärnan och Tingvalla. Brandslangen kontrollerades och testades. Att känna lukten av nyspolad däck för första gången på säsongen känns lika härligt som att hänga tvätten ute för första gången på året.
Den påmönstrade besättningen har gått igenom första delen av säk utbildningen teoriprovet. Den praktiska delen om bord följer snart.
Nedgången till förinredningen är nu öppen och vinterdörren ska förvaras likaså allt som har med vintertäckning att göra. Det tunga skorstenslocket har funnit sin förvaringsplats på containertaket.
Passagerarlandgången ska ses över.
Föreningen har fått ytterligare två livflottar varav en ska placeras på Tingvalla. Varje flotte tar upp 50 personer vid en räddningsinsats.
Polstjärnans två livflottar har blivit godkända på besiktningen och är nu återplacerade på övre däck. Målningen av skorstenen fortsätter och ventilerna på skylighten poleras.
Propelleraxeln och glanddiametern mättes för att välja rätt sorts packboxfläta som ska förhindra att hylsoljan tränger in i akterinredningens kölsvin.
En snabb ritning för hand visade mig som är novis hur det fungerar vilket är viktigt om jag ska skriva om det. Dessutom är det mycket intressant.

Dokumentation
Sonja

Obs: Filmer visas från Youtube så det kan komma upp filmer som inte tillhör Polstjärnan
och som vi alltså inte ansvarar för!
Om du vill se filmer i helskärm så klicka på Youtube i nedre hörnet och sedan på Full Screen i nedre hörnet

Copyright 2022, Polstjärnan