Rapport från Polstjärnans tur


Vacker soluppgång på vackra Kållandsö Varv. Redo för hemresan.

2018-07-06
Mot Karlstad

Rapport:
S/S Polstjärnan har klarat hemresan med bravur på 7 timmar från Kållandsö Varv till Hemmahamnen vid Lambergskajen i Karlstad. Alla kritiska moment har fungerat utmärkt med tanke på de stora ingreppen som har gjorts i fartygets mest vitala och viktigaste delar.

Vi säger ett stort tack till Kållandsö Varvs personal som så väl och med stor vördnad tagit hand om vårt vackra fartyg.

Ett stort tack till vår underbara maskinbesättning som under två slitsamma år har gjort det möjligt genom det stora tubbytet att få Polstjärnan sjöduglig och att kunna göra den långa resan till varvet.

Ett stort tack till våra medlemmar som stöttar och till våra aktiva som har gjort och gör så stora insatser med för/efterarbete och framför allt under varvsbesöket. Det är enorma uppoffringar med tanke på att alla insatser görs ideellt.

Ett stort tack också till alla våra sponsorer som med olika bidrag möjliggör vår verksamhet. Vi kommer att uppmärksamma alla i ett särskilt inlägg.

Ett begränsat sommarprogram är under bearbetning och kommer att offentliggjöras snarast. Vi har avvaktat med detta till efter varvsbesöket och hemresan för att vara säkra på att kunna fortsätta segla.

Med ångan uppe framåt!

Dokumentation
Sonja


Obs: Filmer visas från Youtube så det kan komma upp filmer som inte tillhör Polstjärnan
och som vi alltså inte ansvarar för!
Om du vill se filmer i helskärm så klicka på Youtube i nedre hörnet och sedan på Full Screen i nedre hörnet

Copyright 2022, Polstjärnan